CooL betekent  Coachen op Leefstijl

Het hebben van overgewicht is meestal verbonden met meerdere leefstijlfactoren zoals voeding, stressmanagement, slaap maar ook ontspanning, bewegen en bijvoorbeeld hoe goed je je tijd kunt indelen. Dit maakt ook gelijk duidelijk dat blijvend gewicht verliezen vaak meer vraagt dan alleen het volgen van een dieet.

Ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders kampt met overgewicht. Lukt het je om  5 – 10% gewicht te verliezen dan is dat al een enorme winst voor je gezondheid in het algemeen. Het CooL-programma richt zich erop de deelnemers op een positieve manier meer inzicht te geven in hun eigen gewoonten en hen aanknopingspunten te geven waar er winst te behalen valt. Het richt zich op een duurzame verandering in het gedrag dat achter deze gewoonten schuil gaat.

 

beweging51Tijdens het CooL-traject word je als deelnemer begeleid in het zoeken naar je eigen uitdagingen om op weg te gaan naar een toekomst met een meer gezond perspectief. Het hebben van een gezonde leefstijl werkt namelijk preventief op het ontstaan van tal van chronische aandoeningen, óók bij mensen die daar aanleg voor hebben. Een gezondere leefstijl helpt je ook om infectieziekten, zoals de griep en het Corona-virus,  beter te kunnen doorstaan. Het ziekteverloop zal gunstiger zijn.

CooL  is een zogenaamde GLI (gecombineerde leefstijlinterventie), een programma waarin je zowel in de groep als privé wordt begeleid door een Leefstijlcoach. Als deelnemer aan deze groepsgerichte leefstijlcoaching leer je tijdens het 2-jairg traject veel over jezelf, je gedrag, je wijze van leven, kortom: je leefstijl,  en wat je daaraan kan veranderen en hoe om een meer gezonde en vitale toekomst tegemoet te gaan.

Door naast het werken aan de leefstijlthema’s VOEDING en BEWEGING  ook thema’s als stressmanagement, slaap, ontspanning en terugvalpreventie in het programma te borgen, wordt bij het CooL-traject over de volle breedte aandacht besteed aan alle leefstijl gerelateerde onderwerpen, met als rode draad door het geheel: het onderwerp GEDRAGSVERANSDERING

  

Data van nieuwe groepen die van start gaan:

Start Groep 7:                                   Zaterdag 29 oktober 2022

Tijd van de groepsbijeenomsten :  Zaterdag  13.30-15.00 uur

Plaats:                                               Niervaartweg 2,   4791 BM   Klundert

 

Start Groep 8:                                   Zaterdag 5 november 2022

Tijd van de groepsbijeenomsten :  Zaterdag  13.30-15.00 uur

Plaats:                                               Niervaartweg 2,   4791 BM   Klundert                                  

 

Er kunnen in totaal 30 deelnemers meedoen. Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar. 

 

Wil je graag meedoen? Neem dan contact op via het contactformulier of via Whatsapp / SMS op  06-50555663. Liever bellen? Dat kan naar 0168-401617. (Graag een bericht inspreken indien ik op moment van bellen niet bereikbaar blijk.)

Is uw huisarts aangesloten bij de Huisartsen Coöperatie West Brabant, Huisartsenzorggroep Breda of Het Huisartsenteam? Na verwijzing door uw huisarts wordt het gehele traject voor u vergoed door uw zorgverzekeraar. De afwikkeling van de financiën gebeurt in dat geval automatisch. U heeft er geen omkijken naar.

 fruit.1.2.1

Centrum voor Leefstijl en Paard is aangesloten bij:

 logo BLCN

 BLCN Logo white background 300x138

 logo KABIZ RGB groot

 logo klachtenportaal

 JPG logo HCWB

 HZG Logo2016 RGB Groot

 SVP logo cropped 2009logosvp zwart

 logo zoönosen certificaat GD

Deze website maakt, naast het gebruik van functionele cookies, ook gebruik van tracking, retargeting en social media cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer in onze Privacy Policy