Skip to main content

Heb je een beperking en wil je graag leren paardrijden? 

Voor ons is dat geen probleem! Waar mogelijk zoeken we een oplossing zodat een ruiter tóch kan genieten van de sport. Dus, heb je een beperking? neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden

De benadering van de ruiters bij Paard als NABOR is voor iedereen hetzelfde. Ik ga daarbij liever uit van de mogelijkheden die iemand heeft dan van de  dingen die misschien wat moeilijker zijn. Ruimte om te groeien hebben we allemaal. Gelukkig voor mij dat dat groeipunt voor iedereen anders is! Dat houdt mij fris en geeft mij uitdaging. De uitdaging om samen met jou als ruiter uit te vinden waar de volgende mogelijkheid ligt tot groeien.

Dus ook als je een of andere vorm van autisme hebt, een fysieke beperking, een motorisch probleem,  moeilijk kunt  leren of misschien wel juist hoogbegaafd bent, ben je bij ons welkom. Misschien moet je er wel een beetje aan wennen dat je hier 'normaal' bent.

Er kan gebruik gemaakt worden gemaakt van allerlei aanpassingen in het tuig. Denk hierbij aan speciale zadels, boomloze zadels, singelbanden met handvatten, kleurenteugels, teugels met lussen, etc etc.

We zullen er altijd naar streven om jou als ruiter te laten groeien naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Ons uitgangspunt is dat jij als ruiter bepaalt wat het groeitempo is. Het is mijn taak om je zachtjes over een drempeltje te 'duwen' mocht je vast blijven zitten in 'dat kan ik niet'. Met veel geduld is dus erg veel mogelijk.

 speciaal tuig