Skip to main content

Horse Agility / Schriktraining

HORSE AGILITY: sommigen noemen het SCHRIKTRAINING

 

Wat is het ? 

Als je het nooit gedaan hebt, weet je niet hoe ontzettend leuk het is!

Het start met werken vanaf de grond. Dat geeft heel veel inzicht in de paardentaal en vergroot het vertrouwen van mens en dier in elkaar. Bij Paard als NABOR werken we regelmatig met de dieren aan de hand of los. Er wordt voornamelijk gewerkt met gebruik van lichaamstaal.

Bij het werk op de grond werk je met het paard volledig los , maar soms ook losjes aangelijnd. Het enige werktuig wat je bij je hebt is een lange lijn en je eigen lichaamstaal. Eventueel kan ook gebruik maken van (men)zweep  die alleen (!!!)  als aanwijsstok functioneert.

Je leert op deze manier in te spelen op de bewegingen van je paard zoals de paarden dat onderling zouden doen. 
Je gebruikt je eigen lichaam om tempo en richting aan te geven, en gebruikt zo min mogelijk lichamelijk contact. Behalve bij het belonen natuurlijk!

Bij Horse Agility gaan je nog een stapje verder. Zoals de hondensport dog-agility heeft, zo is er ook een variant voor paarden. Dgrondwerk Holly.1ae paarden zijn losjes aangelijnd of zelfs helemaal los en nemen met de kleinste aanwijzing van de begeleider zelf de hindernissen. Deze hindernissen zijn net als bij de honden heel divers en vragen handigheid en soms zelfs een beetje lef van zowel begeleider als paard.

Hoe moeilijker de hindernissen , deste groter de uitdaging! Des te meer kan jij er als ruiter , maar ook je paard, ervan leren! 

Beheersen jullie beide het nemen van dergelijke hindernissen goed? Dan kan je de hindernissen ook proberen rijdend te nemen.