Skip to main content

Wie is CharLotte Rijnders?

Ik ben CharLotte Rijnders , drs. , eigenaar van Centrum20210211 104506 2
voor Leefstijl en Paard, waar Paard als NABOR onder valt. 

Als kind speelde ik heel regelmatig Juf. Daarnaast speelde ik wel met mijn boerderijtje, niet met het poppenhuis.
Later droomde ik ervan om boerin te worden.

Uiteindelijk werd ik wetenschapper ...

Toen gooide het leven me een aantal "curveballs" toe, om me te laten zien dat ik op het verkeerde pad was.
Tegenwoordig heb ik een ruitersschool, en geef ik les over het leven en paarden aan de ene kant, en ondersteun/train ik mensen die een deel van hun (leefstijl-)gedrag willen veranderen onder de vlag van mijn bedrijf Mijn Leefstijl en Ik

Ik ben gediplomeerd instructrice (ORUN niveau 3 en FPG).  Voorheen heb ik actief deelgenomen aan de dressuursport (klasse ZZ-licht gereden).

Mijn interesse voor paarden,  die op mijn 8ste  is begonnen, is sinds 2008 vooral toegespitst op een steeds dieper gaand contact met het wezen van het paard. Enkele indringende ervaringen met mijn paarden bevestigen mij  alleen maar me steeds meer om zich deze kant uit te ontwikkelen. 

Mijn persoonlijke interesse is verschoven naar het bitloos op een natuurlijke wijze berijden van het paard, door middel van zeer kleine lichaamssignalen, waarbij de echte eenheid van paard en ruiter en wederzijds vertrouwen een must zijn. Om deze vaardigheden verder te leren uitbouwen heb ik  in de zomers van 2013 en 2014 , 2016, 2017 en 2018 diverse seminars gevolgd bij Klaus Ferdinand Hempfling 

In mijn visie ontwikkelt  elk mens zich door alles wat hij meemaakt, de ontmoetingen die hij heeft in zijn leven en niet in de laatste plaats door de invloed van de leraren die in je leven op je pad komen. Ik ben daarom ook ieder van hen dankbaar dat ik ze in de loop van mijn jaren ben tegengekomen. Ik benader het leven als één grote leerschool. Die grote interesse is mijn motivatie in alles wat ik doe.

Van alles en iedereen is te leren, waarbij de grootst zichtbare invloeden in mijn huidige werk en leven stammen van de leraren van dit moment: Klaus Ferdinand Hempfling en Heidi Stiegelis. Beiden  woorden heeft gegeven aan wat ik onbewust wist en voelde.  Daarnaast zijn het mijn paarden Dora, Duxie, Occya en Tjeppe, Tobijn en Tucc van wie ik dagelijks wijze lessen leer.


Voor meer informatie: zie   "Mijn benadering van het Paard".

 

Ik zie in het beoefenen van de paardensport voor mezelf de kans om dichter bij mijn eigen natuur, mijn autheticiteit te komen, en via de 'brug van mijn eigen natuur' een dieper contact met de natuur in zijn algemeenheid te ontwikkelen.

Met betrekking tot het rijden betekent dit dat ik mijzelf steeds verder bekwaam in rijden met minimale (lichaams-)signalen. Ik probeer dit zover door te voeren dat het onzichtbaar word wat ik  doe, dat het als het ware allemaal op het hebben van alleen de gedachte gebeurt. Daarnaast werk ik op regelmatige basis met haar paarden op de grond, in vrijheid.

Door het volgen van de bovengenoemde trainingen en cursussen is het logisch dat de inhoud van de lessen die ik geef hierdoor beïnvloed worden: ACT en Paarden -les.  Waarbij ACT staat voor Acceptance (opmerken en acceptatie van wat er speelt )  and Commitment ( in aanwezigheid van ongemak kunnen blijven doen wat belangrijk is ) Training.

 

 Dora 21.7