Skip to main content

Instructieweken

In de zomervakanties zijn er instructieweken. Dit zijn kampweken, waarin de kinderen van maandag tot en met vrijdag van 8.30u tot 16.30 op de manege zijn. In zo’n week ben je de hele dag bezig met allerlei facetten van het paard. Er is een zeer gevarieerd programma , waarbij paardrijden, voltige, theorie, spelletjes en verzorging van de dieren elkaar afwisselen.

 Overigens is de instructieweek zeker niet alleen bedoeld voor de beginners! Ook meer gevorderde ruiters zijn van harte welkom om hun kennis te vergroten en hun vaardigheden uit te breiden. De instructieweken zijn zo georganiseerd dat ieder op zijn eigen niveau nieuwe dingen leert. Voor gevorderde ruiters worden er aparte weken gepland.

Een instructieweek is daarnaast een van de manieren om te starten met paardrijden bij Paard als NABOR. In deze week leren je snel en gemakkelijk allerlei basisvaardigheden in de omgang met het paard omdat iedere dag het geleerde weer herhaald en geoefend wordt. Door de opgedane theoretische kennis is de doorstart naar het echte rijden vaak gemakkelijker te maken.

De ervaring leert dat als je een instructieweek hebt gevolgd, je sneller en veel vrijer, vertrouwder en vaardiger omgaat met een pony, hetgeen het leren paardrijden alleen maar ten goede komt

 grondwerk Pettr.4a

 

De instructieweken vinden doorgaans in de zomervakantie plaats gedurende de eerste twee weken en de laatste week. 

 

 

Wilt u uw zoon of dochter opgeven voor een instructieweek, vul dan een inschrijfformulier in. Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op met Paard als NABOR.

naar de wei gebracht.1