Werken met het paard vanaf de grond: een leuke en nuttige afwisseling van het werken met je paard!

 

 

Waarom?

Het geeft je inzichten in jouw manier van communiceren met het paard, inzichten in zijn natuurlijke manier van bewegen, inzichten in de communicatie van het paard richting jou. Het versterkt de band tussen paard en mens. Je werkt aan vertrouwen. Je werkt aan balans. Je werkt dus ook aan veiliger omgaan en berijden van je paard.

Kortom: vanaf de grond communiceren met je paard (en andersom) is erg leerzaam.

 

Waaruit bestaat het werk met je paard vanaf de grond?

De mogelijheden zijn héél divers. Je kan in de praktijk dit werk richten op de verfijning van de communicatie, overgangen, souplesse ,reactiesnelheid, het samenzijn of 'samen zijn' etc. De basis van dit werk kan ook geoefend worden in koppels waarbij een ander mens als paard fungeert en feedback geeft op de signalen van de leidende mens, zowel door fysieke reactie (je voelt in die positie heel goed wat je gevraagd wordt) als verbaal. Door te oefenen op de verschillende posities en met verschillende mensen voedt je je inzicht in deze manier van communiceren. 

Nadisa.1.1


 Je bent in een veilig afgezette ruimte samen met je (mens-) paard aan het werk. Soms gebruik je alleen lichaamstaal. Soms gebruik je attributen, al naargelang je voelt dat je die nodig hebt.  Gaat het leiden goed? Dan kan je oefenen in een grotere ruimte of zelfs buiten op afgesloten terrein. Je kan toewerken naar samen veilig een obstakelparcours (zie het filmpje)  nemen, wat vaak "schriktraining" genoemd wordt, en naar een fijne boswandeling samen met je paard.

 
Duxie grondwerk.1a

 

Centrum voor Leefstijl en Paard is aangesloten bij:

  logo BLCN

  BLCN Logo white background 300x138

  logo KABIZ RGB groot

 logo klachtenportaal

 JPG logo HCWB

 HZG Logo2016 RGB Groot

 SVP logo cropped 2009logosvp zwart

 logo zoönosen certificaat GD

Deze website maakt, naast het gebruik van functionele cookies, ook gebruik van tracking, retargeting en social media cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer in onze Privacy Policy